Rechts af - To the right Indrukwekkende bergpas in Servië - Impressive road in Serbia Bijna aan de grens met Bulgarije - Almost at the border of Bulgaria Net de grens met Bulgarije over - Just crossed the border of Bulgaria Eerste dorpje Dobre Dial - First little village Dobre Dial

Bereikbaarheid

Ons vakantieplekje ligt dan niet bij de deur (2360km van Brussel), toch is het bijzonder vlot te bereiken.
Het is bijna een must om een wagen ter plekke te hebben. Zo kan u ons vakantieplekje het makkelijkst bereiken en kan u van daaruit uitstapjes maken.

VLIEGTUIG
Dankzij lijnvluchten met de nationale luchtvaartmaatschappij van Bulgarije Bulgaria Air en lagekostenmaatschappijen Wizzair, Brussels Airlines, German Wings, Easyjet en Blue Air kunt u vanuit België (Zaventem/Charleroi), Nederland (Eindhoven en Maastricht) en Duitsland (Dortmund en Keulen/Bonn) naar drie bestemmingen vliegen die op drie en een half uur rijden van Rodina liggen nl. Sofia en Varna in Bulgarije en Boekarest in Roemenië.
De vluchten starten vanaf 180 euro roundtrip pp.

Bij elke luchthaven kan u een auto huren. Check in Boekarest of u met de huurwagen naar het buitenland nl. Bulgarije mag.
U kunt via lokale firma's zoals Sikongroup huren of via de gekende Wizzair, Budget en Avis.

We helpen u graag met het boeken van vlucht en reserveren van de huurauto. U kunt ook bij uw reisagent Airstop of Connections naar formules vragen.

EIGEN WAGEN
Maakt u er een roadtrip van, dan brengt deze u door Europa's mooiste landschappen.

Opgelet: voor sommige landen (bv. Servië) volstaat een identiteitskaart niet, maar moeten u en alle medereizigers een geldig paspoort (reispas) aan de grens kunnen voorleggen. Meer informatie over de verplichte reisdocumenten voor de landen die u doorkruist, vindt u hier.
Vergeet ook uw verzekeringspapieren en de landen waarin die geldig zijn te controleren.

Suggestie voor de te volgen route: België -> Keulen -> Munchen -> Salzburg -> Ljubljana -> Zagreb -> Belgrado -> Sofia -> Veliko Tarnovo -> Rodina

Na de eerste dag rijden kan u stoppen in Oostenrijk of als u goed kan doorrijden in Ljubljana of Zagreb. Deze steden zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.
Net voor de grens met Bulgarije rijdt u dwars door het prachtige Balkangebergte. De rotsformaties zijn indrukwekkend.
In Bulgarije is Sofia de moeite om halt te houden. We kunnen u het Hotel Renaissance aanraden, in het midden van de stad aan. Voor wie liever in een eigen appartement slaapt, bevelen we graag onze topfavoriet MNK aan.
Vanaf Sofia is het maar drie en een half uur rijden naar Veliko Tarnovo.

TREIN OF BUS
Vanuit Sofia, Boekarest en Varna kan u ook de trein of de bus naar Veliko Tarnovo nemen. Meer info vindt u op Bulgarian State Railways