Gastenboek

Voor foto's van onze bezoekers klik hier

Familie Freyes
Wir waren über vier Wochen mit unseren 4 Kindern in dem Haus und haben uns SEHR wohl gefühlt. Die Gastgeber waren jederzeit bemüht, uns zu helfen und uns fehlte es an nicht! Das Haus hat eine tolle Aussicht und wir würden bei einem weiteren Besuch in der Region wieder dort mieten!!! Absolute Herzensempehlung!


Familie Coudijzer
Wij hadden een fantastische tijd. Het was gewoon zalig!! Dankjewel!!!


Familie Steusfij
Het is een mooie omgeving om te ontspannen. Voor twee personen een fiets om rond te toeren.
Het verblijf was op en top: mooi opgeknapte woning met een prachtig uitzicht. Voor de kinderen een fijn zwembad. Je kunt er ook goed wandelen.
Een goed ontvangst en de eigenaren zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.


Familie Dejaegher
Airco, wasmachine en fornuis: zo basic is Vakantieplekje toch niet... We blijven het zeggen: hoe hebben jullie dit mooie plekje gevonden.
Wij slapen hier als rozen, zo diep, zo stil dat het hier is.
De imker om de hoek heeft heerlijke honing, de kloosters zijn supermooi, zo verscholen tegen de heuvelflank. Uiteten doe je voor 35 euro voor vijf personen, drie gin-tonics inbegrepen!
We hadden alle vijf helemaal geen zin om terug naar België te keren.


Kindjes Rozan, Lena, Julie (en mama Els)
Het was weer een super vakantie om nooit te vergeten. De geitjes, het paard, het zwembad ...


Familie Uyttersprot - Clement
BULGARIJE… ik wist niet wat ervan te verwachten. Het woord heeft voor mij een negatieve klank, ouderwets, niet gecultiveerd, communistisch, onvriendelijk...
Maar BULGARIJE is allesbehalve dat. Het is een verrassend en mooi land met een uitgestrekte natuur.
Wil je echt een reisgevoel hebben, dan is ‘Vakantieplekje’ de perfecte uitvalsbasis om Bulgarije te verkennen.
Zeker to do:
- Meng je onder de locals op de plaatselijke markt in Veliko en ga shoppen in de lokale supermarkt waar je een ruime keuze hebt aan lekkere kazen, yoghurt, wijn, … Voor groenten en fruit kun je zeer goedkoop op de markt terecht. Voorzie voldoende kleine muntjes om te betalen, want de prijzen zijn er spotgoedkoop. Het water van de ‘coeur de boeuf’ komt je reeds in de mond, bij het zien van een ruime keuze.
- Ga alle dagen lekker uit eten voor een spotprijs. De kids hielden enorm van het restaurantje in Arbanassi met de kleine dierentuin. Mama en Papa konden op die manier ook zorgeloos genieten van lekker eten! Ook de wijn is van optimale kwaliteit. Nasdravey (proost)!
- Doe de avontuurlijke klim aan de Hotnitsa watervallen – indien je geen kleine kinderen hebt, kun je de volledige klim tot boven realiseren en op de top genieten van een lunch of koffie.
- Bezoek het fort in Veliko – trek voldoende tijd uit en doe dit bij voorkeur niet tijdens de heetste momenten van de dag. Op de top kun je van een prachtig uitzicht over de stad genieten.
- Slenter rond in de verschillende kloostertjes in de buurt.
- Rijd gewoon met je huurauto in de omgeving rond. Stop af en toe om te genieten van de vergezichten en de lokale cafeetjes.
Kortweg een prachtig vakantieplekje in een rustieke omgeving!!
Ciao Bulgaria


Familie Plompen - Cassiers
De woning is goed. Het nodige was er. De infobrochure en de tips van bezoekers waren zeer welkom. We hebben heel veel uitstappen gemaakt die meer dan de moeite waren: Arbannassi, Elena, Bosjentsi (in de sneeuw!), de waterval van Hotscni, Tarnavo (vooral de burcht). Het slechte weer kon de pret niet bederven. De prachtige natuur stond volop op uitbarsten, er was ruimte en rust. We kregen een goede indruk van de natuur met al haar contrasten, de bewoners van de dorpen en de steden. Jammer van de grote armoede. Eenvoud is niet erg, maar al die bedelaars, de vele daklozen. Stof tot nadenken. We hebben daarna, tijdens het paasweekend (een weekje later dan bij ons) nog erg genoten van Sofia. Heel aangename, te belopen stad. Maar ook hier weer heel veel armoede.


Familie Carbon
Wat was Vakantieplekje onwaarschijnlijk mooi. Nog vééééééél mooier dan op de foto's. Wat een omgeving, wat een verademing. Van de lieve buren kregen we onmiddellijk een ontbijtje. Jammer dat mijn kindjes er niet bij zijn...dan hadden ze onmiddellijk vriendjes en konden ook zij meegnieten. Super hoe jullie de authenticiteit bewaard hebben en de natuur haar eigen weg laten gaan (zo hoort het, wat mij betreft). Amai, ik wou dat het mijn huisje was! Kan ik nu al een optie nemen voor volgend jaar, mét de kindjes dan?


Familie Dierckx - Druart
Het is niet altijd gemakkelijk om een vakantieplekje te zoeken waar de rust en de eenvoud van alledag je overvalt. En toch… het bestaat! ‘Vakantieplekje’ in Rodina is een waar oord voor wie aan de dagelijkse sleur wil ontsnappen. Niet één keer heb ik aan het werk gedacht, koken was opeens een fijn moment geworden en het is tevens de ideale plaats om tot het besef te komen hoe goed we het in ons kleine Belgenlandje wel hebben.
Bulgarije is een prachtig land met een natuur om u tegen te zeggen. Bulgarije heeft een rijke cultuur, maar nog niet overal hebben ze de kaart van ‘toerisme’ getrokken en dat maakt het authentieker. De mensen zijn heel vriendelijk en toveren de breedste glimlach op hun gezicht als je ook maar een beetje moeite doet om hun taal te spreken. Al is het maar een simpele ‘blagodaria’.
Vakantieplekje was voor onze kleine Andreas de hemel op aarde. Hij speelde urenlang in het water, lag net als papa languit in de ligzetel te zonnen, deelde de hangmat met de buurjongen en keek gefascineerd naar zoveel verschillende dieren.
En dan hebben we nog niets verteld over de mooie uitstapjes die we deden: Veliko Tarnovo met Tsarevets, de oude Romeinse stad Nicopolis ad Istrum, de grot Bacho Kiro met een lekker maal voor amper 6,5 euro p.p. (drank inclusief) in het nabijgelegen hotel van Dryanovo Monastery, Kapinovo Monastery waar we de enige bezoekers waren, maar wel hartelijk begroet werden, het authentieke Elena, een dorpsfeest in Rodina met optreden van een Bulgaarse band en niet te vergeten: de ontelbare stops bij de vele glijbanen die Andreas plots opmerkte.
Bedankt, Vakantieplekje, dat we eventjes gast mochten zijn. We hadden een onvergetelijke reis.


Familie Kreijns - De Schepper
De vakantie in Bulgarije betekende voor mij: onthaasting, samen zijn met mijn gezin, in het nu leven, niets hoeven doen, eenvoud, terug naar de essentie...
Het beantwoordde heel erg aan mijn behoefte die ik toen had: deconnecteren van een haastige, van "alles moeten" maatschappij. We hebben er voornamelijk genoten van de natuur, de rust, de zon, de gastvrijheid, uit gaan eten, zelf koken, buiten leven, wandelen... en meer niet.
In één woord: een aanrader voor zij die even willen stilstaan bij het leven in een oase van eenvoud en mooie natuur.


Familie Vandersande
De ligging van het huisje, de groene omgeving en de levenswijze van de Bulgaren in het dorp maken dat je automatisch gaat vertragen en onthaasten. Het doet je beseffen dat je ook best met weinig middelen toekomt in het dagelijkse leven. Je vindt hier ook nog ongerepte fauna en flora (mooie wegbermen, echt gevarieerd weiland, ...). Kortom 't was een mooie ervaring.


Lise en Tina
Velika Gledka is een plaatsje van puur genieten. Het brengt je back to basics en je kunt er ontsnappen aan de drukte van alledag. Een wandeling in het dorp laat je meteen kennismaken met het eenvoudige leven van de landelijke Bulgaren. Een paard hier, een kudde geiten daar en ook nog een aantal honden en katten zorgen voor wat leven in de brouwerij.
Het huisje heeft trouwens zijn naam niet gestolen: het prachtige zicht op de schijnbare oneindigheid van de bergen geeft je een enorm gevoel van vrijheid.
Tijdens hete zomerdagen zorgt ook het zwembad voor een aangename verkoeling.
Daarnaast is het fijn dat ook de bewoonde wereld niet zo heel ver verwijderd is. In Veliko Tarnovo kun je lekker gaan eten, rondwandelen op de fruitmarkt of een bezoekje brengen aan de Tsarevets.


Familie Jetten - Ryckier
Het was hier zalig genieten van de rust na de drukte van ons huwelijk. De wandeling in de Emen kloof was heel mooi. Vakantieplekje is zeker een aanrader! We komen hier volgend jaar met de hele familie terug.


Rudy en Yola
Een weekje in jullie vakantieplekje was voor ons lang slapen, ontbijten op het terras met een begroeting van de geitjes van de buren en het paard met veulen, een hele dag druk nietsdoen, een wandeling naar het marktplein van Rodina om heel lekkere rauwe hesp, goedkoop en lekker smullen in Veliko Tarnovo, uitstapjes naar de prachtige kloosters, een digestief bij volle maan ... We komen hier zeker nog terug.


Familie Gijsels – Verteurve
Het was een kort maar zeer aangenaam verblijf. De grootste verrassing was voor ons de leefsituatie op het platteland van Bulgarije en de vriendelijkheid van de Bulgaarse bevolking. We werden herhaaldelijk aangesproken door Bulgaren met de vraag of we hulp of uitleg nodig hadden. De leukste trips waren de wandeling in de Emen kloof, de verschillende kloosters, de Romeinse site...
Maar we hebben vooral genoten van de rust aan het vakantiehuisje en de ontdekking van een globale andere cultuur in de omgeving.


Familie Verheyen - Verlinden
Het werd een superleuke vakantie in Rodina. Zeer rustgevend en een overvloed aan ‘quality time’ in een adembenemend decor! De kinderen waren onder de indruk van de minder luxueuze situatie van de meeste Bulgaren. Hopelijk onthouden ze dit als we terug zijn in het rijke Vlaanderen! Dit hebben onze kinderen vooral onthouden van de reis:
- Anna (6j): zwemmen in het zwembad van ons huisje, in de waterval van de Emen kloof en in het zwembad van een hotel in de buurt;
- Judith (8j): het hele mooie klooster in Kilifarevo, lekker op restaurant in Veliko;
- Tijn (3j): het paard en de kar van de buren, de geiten die elke dag voorbij ons huisje kwamen.


Familie Beeckaert en familie Hondeghem
We maakten een heel mooi fotoboekje. Dit zijn de bijschriften bij de foto's:
- De mannen rijden met de wagen via Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië en Servië. De vrouwen en kinderen gaan met het vliegtuig.
- Ons vakantiehuisje in Rodina, een oase van rust met een schitterend uitzicht. Het lijkt alsof de tijd is blijven stilstaan en Rodina en omgeving.
- Veliko Tarnovo, een hoofdstad van de regio, een levendige stad met veel bezienswaardigheden, winkels, restaurants en terrasjes
- De vestiging Tsaravets, vrijwel geheel omringd door de Yantra rivier, kijkt vanop een rotsige heuvel op de stad neer.
- Arbanassi, een schilderachtig dorp met de fantastische Geboortekerk
- Nikopolis ad Istrum, restanten van een Romeinse stad
- Preobazhenski klooster, 14de eeuws, hoog in de bergen boven de Yantra
- Elena, een dorp in het beboste Stara Planina gebergte
- Wandelen in de Emen kloof
- Voor de rest, lekker genieten van het mooie weer, lekker eten en drinken, luieren, ... en voor sommigen ook wat studeren


Familie Wyffels - Declercq
Vakantieplekje.be is voor ons:
- weg van de Belgische drukte en genieten van de rust in een subliem kader, een vallei die elke minuut een andere vorm heeft;
- met zijn tweetjes met een glaasje Bulgaarse wijn wachten op de maan en de sterren;
- de natuur o.a. de prachtbeesten van de buren, de Emen kloof;
- cultuur met Veliko Tarnovo, de kloosters, Elena;
- op verkenning in de kleine dorpjes rond Rodina (twee heerlijke koffies voor 30 eurocent!)
- heerlijk en uitgebreid eten voor 11 euro per persoon;


Familie Toussaint - Van Der Biest
De vakantiewoning ligt op een afstand van de luchthaven en van een redelijke stad, maar anderzijds heb je dan ook de rust van het platteland. Grote pluspunten van tuin en terras zijn natuurlijk het ongelooflijk mooie zicht, de hangmat, het paard, de geitjes, de vuurvliegjes (!) en de onbetaalbare stilte.
Binnen is alles is eenvoudig, maar je hebt er alles wat je nodig hebt. Een heel groot pluspunt is de aanwezigheid van bad- en bedlinnen. We hebben er nooit gekookt. Het is er zo goedkoop om op restaurant te gaan dat je er zelfs niet aan begint. Een tip: voorzie misschien een vaste zonneluifel.
Er zijn meer dan genoeg uitstapjes mogelijk in de omgeving, maar je kunt er ook een heerlijke rustvakantie van maken. Hoogtepunten waren voor ons de burcht en de Emen kloof. De Romeinse site (helemaal voor ons alleen!) was ook zeker de moeite waard naast een boswandeling en een zwempartijtje in een rivier bij het Kapinovskiklooster.
We zijn twee weken heel gelukkig geweest.


Familie Bothuyne
Voor de doorsnee vakantieganger is Vakantieplekje.be niet het juiste type. Voor zij die de natuur en deze authentieke leefgemeenschap op waarde schatten zeker! Mocht het ons huisje zijn, dan zouden we de grasvlakte meer uitbuiten. Het fantastische, onbetaalbare uitzicht is de sterkste troef van het verblijf.


Familie Vanhee - Verelst
Bulgarije, en in het bijzonder Rodina, is een fantastische ervaring die ons voor altijd bij blijft. Een land dat zoveel te bieden heeft en dit nu nog kan in zijn eigen authenticiteit, hoe lang nog? Waarschijnlijk zal het snel veranderen, dus voor allen die benieuwd zijn: zo snel mogelijk inpakken en vertrekken want het is de moeite.
De weg van de luchthaven naar Veliko Tarnovo zegt onmiddellijk veel over de staat van de wegen en leidt je al af en toe door een dorp waar je verwonderd van op kijkt. Maar als de vriendelijke Neil je na het shoppen in een "westerse sfeer" tot in Rodina loodst dan kijk je niet verwonderd; dan valt je mond open! Je ziet een dorp zoals wij het hier niet kennen en nooit gekend hebben. Je wordt rondgeleid in een prachtig vakantiehuisje en je ziet voor het eerst het adembenemende zicht dat tien dagen lang elke ochtend opnieuw wanneer je de deur opent je eerste aandacht zal wegpikken!
Zowel de natuur, het erfgoed, de mensen konden ons telkens weer bekoren. In het dorp wandelen stemt tot nadenken over hun maar ook over onze manier van leven. De rust waarmee ze elke ochtend hun paard of ezel parkeren. Verzamelen om een babbeltje te slaan en dan samen de bus op stappen om te gaan werken. Het kleine winkeltje waar ze tevreden zijn met wat er die dag voorhanden is. Hun huizen en landwegen. Zalig vertoeven en genieten van hun vriendelijke begroetingen.
Natuurpracht die je in alle rust en soms verlatenheid kan aanschouwen! Wij wandelden de Emen kloof in. Na wat zoeken werden we beloond met een waterval die voor ons helemaal alleen een meertje vormde en waar we lekker met ons viertjes in konden zwemmen. Maar even leuk was het om ons aan de rivier bij het Kapinovski-klooster "Belg onder de Bulgaren" te voelen. Deze rivier vormt verschillende terrassen. Het duiken van de rotsen, zwemmen, zonnen is er dan ook heerlijk.
Rond het huisje genoeg om zalig te chillen: de ligzetels, de hangmat, het zwembad, kijken naar het paard 'con Sissa' dat rustig graast in de tuin, aperitiefje ... en altijd met het prachtige zicht op de bergen. Af en toe een Bulgaarse begroeting over de tuinmuur.
Heb je even genoeg daarvan? Geen probleem. Na een ritje van 20 min kom je in Veliko waar je kunt shoppen maar overdag ook de Tsarevets kunt bezoeken. 's Avonds pik je de lichtshow mee en dit allemaal gratis! Bij de rit terug in het donker moet je aandacht wel 100% op de weg blijven.
Arbanasi is mooi. Hier is wel al meer ingesteld op het toerisme.
Wat ons ook compleet verraste, maar volledig kon bekoren was de Bulgaarse keuken: vele lekker kazen, super "shopska salade", stoofpotjes met zuiderse groeten, lekker Bulgaarse rosé wijn ... en dit alles tegen zeer zachte prijsjes.
Dat we het jammer vonden dit alles te moeten verlaten na 10 dagen zal dan ook wel duidelijk zijn. Gelukkig hadden we nog een dagje Sofia om naar uit te kijken en om mee af te sluiten.
Wat zijn wij blij dat we ons hebben laten verleiden door de mooie beelden en complete uitleg op de site.


Familie Tas
Bulgarije … We reden naar je toe doorheen verschillende landschappen met prachtige staaltjes natuurkleuren en -geuren. Servië verleidde ons met z'n groene kracht en prachtige wildboeketten. Recht door het Balkangebergte zagen we je grens en dan ...
Totale chaos: paard en kar op de autoweg, putten waarin onze auto kon verdrinken, zigeunerkampen, … Maar we werden vooral geraakt door de weelderige bloemenvelden en onbetaalbare vergezichten. Ook de diversiteit en ongekende vriendelijkheid van de Bulgaren trof ons recht in het hart. Een straatarm, maar onontkenbaar trots volk met een historische rijkdom waar wij alleen maar van kunnen dromen.
Het vakantieplekje Velika Gledka is een juweeltje: aangepast aan de noden van de verwende Belg, maar nog perfect inpasbaar in de Bulgaarse omgeving. Alles is zeer netjes en gebruiksvriendelijk. Om eerlijk te zijn hebben we enkel gekookt en geslapen in het huisje, want we hadden ontzettend goed weer. Het ruime terras werd ons vakantiehuisje. Eentje met een altijd bewegend schilderij van de vallei waarop we uitkeken. Elke minuut van de dag een andere gedachte in een nieuwe blik. Gele zonnebloemvelden, staalblauwe hemel, een bliksem die de hemel doorklieft, grazende paarden van de buren en dit alles begeleid door een balkende ezel, wervelende muziek van een bruiloft op het dorpsplein, blaffende honden en vooral stilte.
Het huisje ligt in een heel charmant dorpje waar je zeker de moeite moet nemen om dagelijks naar het winkeltje te gaan. Elke keer opnieuw verbaas je je erover dat de winkelierster nee knikt als ze ja wil zeggen. Je moet ook de geijkte paden (dorpsplein en weg naar huisje) durven verlaten om het echte dorp te ontdekken. Prachtig. Dagelijks komt de geitenhoedster rond hetzelfde tijdstip terug van haar dagtrip. Telkens opnieuw een gratis spektakel voor onze kinderen
We hebben vooral genoten en ons ondergedompeld in de Bulgaarse leefwereld. Een volledige beschrijving geven van wat we gedaan hebben, is onmogelijk. Eentje kunnen we jullie niet onthouden: Nicopolis ad Istrum. In ons reisboek werd er niet meer dan één zin aan dit heiligdom (mag ik zeker zeggen) gewijd. Ik citeer: “In de Romeinse tijd een belangrijk bevoorradingspunt op de weg tussen Constantinopel en de Adriatische Zee.” Wereldwijzer Bulgarije. We vrezen dat we moeten zeggen dat deze auteurs niet op deze plaats geweest zijn. We zijn zeker vijfmaal voorbij het aangeduide stuk gereden om dan te beseffen dat we echt deze met putten bezaaide, ondergelopen en bijna dichtbegroeide weg moesten nemen. Driemaal wilden opgeven om dan te bereiken wat we nooit eerder zagen: een bijna nog intacte heirbaan waarin de karrensporen nog duidelijk te zien zijn, prachtige overblijfselen van tempels, graven, rioleringen, huizen, waterputten, … We voelden perfect hoe het leven in deze Romeinse stad was. We waren helemaal alleen, de zon kleurde de avondlucht rood. We voelden ons en beetje betoverd en betrapt in deze prachtige historische site. In de ruime omgeving zie je ‘misplaatste bergen’ in het landschap. Bijna 100% zeker dat dit grafheuvels zijn. Dit alles was één van de indrukwekkendste ervaringen die we al mochten meemaken op reisgebied en we spreken voor vier personen. Het jammere is dat je ziet dat ze hier volop aan het werken zijn om alles op te graven en te bewaren, maar dat gebrek aan geld de grote spelbreker is. Dit hoorden we later op café.
Voor de rest kunnen we enkele heerlijke restaurantjes aanraden: een volks in Zlatarica waar we met 4 volwassenen en 2 kinderen voor €18(!) euro aten. In Veliko gingen we naar het chiquere ‘Hadji Nikoli Inn’. een aanrader. We aten daar met ons allen voor € 50, fles wijn inbegrepen. Dit restaurant is ook wijnproeverij met zeer lekkere wijnen. Je vindt dit pand in het oude ambachtenstraatje.


Pieter en Karel
Onze top 5 van deze zomer
1: Vakantieplekje: ontwaken met de geluiden van de natuur, ontbijten op het terras, wandelen in de wei, in de hangmat met een goed boek, verfrissing nemen in het zwembadje, om inkopen in het dorp, gezond lunchen, siësta, ijsje likken, fietstocht met mountainbike, drankje op het dorpsplein, aperitief en barbecue, zon zien ondergaan en maan zien opkomen, lichtgevend vliegje proberen te pakken, ...
2: Dal der Koningen: met o.a. Kazanlak, de rozenstad waar je overal rozen ruikt, rijden langs de Thracische graven, de kerk op de flank, het ufo-gebouw in de bergen, de vergezichten
3: natuur: zwemmen in de Donau bij Ostrov, bergwandeling op 2300m in Vitosha (Sofia), de kloof in Vratsa
4: historische steden: Plovdiv - Lovech - Vratsa
5: Arbanassi Palace in Arbanassi: schrik niet om in dit vijfsterrenhotel binnen te gaan. Ook al ben je geen gast, toch kun je genieten van het prachtige zicht op Veliko Tarnovo. Je bestelt gewoon een drankje (niet meer dan €1,00) op hun terras.


Familie Coudron - Gelein
Onze vakantie in Bulgarije was zeker en vast een voltreffer. Alles verliep zo vlot. Het weer was fantastisch!
Sofia is zeker de moeite waard. Ook Veliko Tarnovo is heel gezellig en pittoresk.
Eenmaal aangekomen in Rodina genoten wij elke dag van de rust die de omgeving van het vakantiehuis te bieden heeft. De ligging is subliem met mooie vergezichten en veel groen. Je kunt er echt onthaasten. Wij kozen vooral voor een rustvakantie en dat is aardig gelukt.
Het vakantiehuis is praktisch, gezellig en leuk ingericht. Het biedt alle basiscomfort.
Een aangename verrassing was de lekkere Bulgaarse keuken, en dit telkens aan een voordelige prijs. Je kunt het haast niet geloven, zo goedkoop. Vooral de witte Muscat wijn kon ons bekoren.
Wij waren heel tevreden gasten en komen zeker terug!


Jurgen, Mieke, Emilie, Niek en Ellen
Net terug van jullie zalige huisje. We hebben ons reuze geamuseerd!
De reis (vliegtuig nemen, huurauto, de weg vinden... ) is supervlot verlopen o.a. dankzij jullie informatieboekje. Mooi weer gehad, één dagje regen.
Onze Ford heeft zijn diensten goed bewezen: 1600 km! We hebben van alles gedaan: zonnen op het terras, rondgewandeld in Rodina, een dagje zwembad in Arbanasi, de Emen kloof beklommen, Veliko, Elena en Sofia bezocht, 3 daagjes strand in 'The Golden Sands' (Varna), goed gegeten, discotheken en véél terrasjes gedaan... Een gevarieerde vakantie dus.
Onderweg naar Rodina was het even wennen aan de verlaten en vervallen huisjes, ezelskarretjes en hobbeldebobbel-weggetjes! Wat ook shockeerde was de rijstijl van de Bulgaren!
Het huisje is sober maar heel gezellig en proper. Alles wat je nodig hebt is aanwezig. Het uitzicht en de grote terras zijn twee grote troeven!
Wij hebben allemaal genoten van de rust in jullie vakantieplekje. Het is alsof de tijd er is blijven stilstaan. ’s Morgens wakker worden van de rinkelende karretjes die passeren, het paard van Jordan dat hinnikt, in slaap vallen met de zingende krekels op de achtergrond, de zon en maan die opkomen en ondergaan in de vallei… Allemaal beelden en geluiden die we zullen blijven onthouden…
Jullie vroegen om suggesties? Het enige wat wij nog zouden voorzien, is een extra kookplaat, spiegels in alle kamers en eventueel een mobiele airco.
Buurman Jordan is trouwens op bezoek gekomen. Hij vroeg of we hem wilden helpen. Eerst begrepen we niet waarom. Maar toen hij aan een boom begon te schudden en er allemaal pruimen uitvielen, snapten we gauw wat de bedoeling was. We hielpen de pruimen oprapen (twee emmers) om zijn raki te maken. Hij beloofde ons een fles in 2010.
Zo, hopelijk zijn jullie tevreden dat wij tevreden zijn.


Familie Balliu-Samaes
Deze zomer waagden we ons voor het eerst aan een gezinsvakantie met ons baby'tje Lena (net geen 1 jaar oud). Aangezien wij leven op het ritme van ons kindje en niet de grote toerist wilden uithangen, maar enkel wilden genieten van de rust en de natuur en elkaar, leek Bulgarije ons de beste bestemming.
Na wat rondsurfen belandden we via 'vakantieplekje.be' in een prachtig koloniaal huis vlakbij Veliko.
Bij onze aankomst werden we overdonderd door het prachtige uitzicht vanop het terras van de woning. Dit was in één woord magnifiek!
De woning, die heel authentiek Bulgaars is en voorzien van het nodige basiscomfort en hygiëne, bood ons ook de nodige faciliteiten die belangrijk waren voor het welzijn van kleine Lena.De slaapkamer was fris in verhouding met de buitentemperatuur die af en toe tot 35 °C opliep. Het
was er donker en rustig, zodat ons kleintje niks van haar nachtrust moest inboeten. De kamer was tevens voorzien van een aangepast babybedje met muskietennet. Het was ook proper.
Overdag kon ons meisje zich volop uitleven op de grote opblaasbare matras in de schaduw achter het huis en kon ze naar hartelust spelen in het voorziene babybad!
Voor ons een droom, want een gelukkige en contente baby staat voor rustige en tevreden ouders!
In Veliko konden wij alle benodigdheden aankopen: babyvoeding, pampers, kleertjes, speelgoed, verzorgingsproducten, ...
De vakantie is ons heel goed bevallen! Als Lena ouder is, komen we zeker nog een keer terug!


Familie Declercq - Wyffels
Dit jaar kozen we ervoor om met het vliegtuig en de huurwagen naar Rodina te reizen. We vertrokken om 8.30u met Wizzair vanuit Charleroi naar Sofia (150 euro pp heen en terug). Daar stond de verhuurfirma ons met de wagen op te wachten. Binnen het kwartier waren we op weg en tegen 17.00u kwamen we in Rodina aan.
Vakantieplekje.be blijft voor ons genieten van de rust, de natuur, de overheerlijke groenten en fruit, de gastvrije Bulgaren… De eigenaars voorzagen dit jaar een opblaaszwembad (3.5mx76cm) wat zalig was met temperaturen boven de 30 graden.
In en rond Veliko vinden we alsmaar nieuwe uitstapjes erbij: trektochten, paardrijden, kloosters aan rotswanden, Bulgaarse wellness… Toppers waren wel enkele super restaurants waar een menu nog steeds maar 11 euro pp kost.


Familie Derwéduwé - Van Assche
We waren deze zomer van plan om het concept "vakantieplekje.be" eens uit te proberen. Toen we aan het "huisje" aankwamen werden we met verstomming geslagen. Het was meer een Provençaalse villa. En het zicht... man man man, wat een zicht!
Het huis biedt je alle comfort wat je "à la campagne" nodig hebt. Verwacht geen luxe, wel alle noodzakelijke dingen.
Het is er proper, ruim, plezant en heel sfeervol.
De grootste luxe is de rust en het zicht, zeker omstreeks 22u00 als de maan opkomt. Waaaw, elke avond opnieuw: aperitief, lekkere streekproducten klaarmaken, de dag bespreken en evalueren, eten, drinken en kaarten. Tussen de spellekes in even naar de maan turen en zoeken naar de Grote Beer...
Beste eigenaars van vakantieplekje.be, wij komen zeker nog eens terug !!!!!!!!!
PS: voor iedereen die wil gaan, een auto ter plaatse hebben is wel nodig.


Familie Declercq - Wyffels
Na het succes van vorig jaar trokken we deze zomer weer naar vakantieplekje.be. We kozen om in één ruk tot Rodina te rijden. We reden de eerste dag tot over de Servische grens. 's Anderendaags waren we tegen 16u00 aan de Praktiker van Veliko om de sleutels van het huisje op te halen. Ondanks de snelle rit (weinig tot geen files) zullen we volgend jaar toch kiezen voor het vliegtuig naar Sofia en een klaarstaande huurwagen.
Het aankomen aan het huisje blijft iets sprookjesachtigs hebben. Je rijdt de hobbelige straat in en voor je duikt het fabelachtige landschap en het huisje op.
De eigenaars hebben het voorbije jaar flink aan hun vakantieplekje verder gewerkt. De keuken is aangepakt en beter uitgerust dank zij een ruime koelkast met diepvriezer, microgolf tot zelfs een expressomachine. Ook de badkamer kreeg een opknapbeurt. De tuinmeubelen waren gloednieuw. Er lag een extra zeil om schaduw op het terras te maken. Maar het zaligste was de tweepersoonshangmat tussen de twee appelbomen.
We waren dit keer met zijn vieren (vrienden kwamen met het vliegtuig achter) en voor het douchen moesten we wat afstemmen, maar het is zomer en dan telt de tijd niet.
Gedurende twee weken hadden we stralend weer. Enkele dagen klom het kwik tot boven 35°. Gelukkig koelde het 's avonds goed af.
De natuur blijft overweldigend. Het zicht op de vallei verandert elk moment. 's Avonds steeg de volle maan stipt om 22u00 achter het Balkangebergte op vergezeld van duizenden sterren. De inwoners van Rodina zijn van de vriendelijkste die er bestaan. Onbeschrijfelijk.
We hebben twee weken gerelaxt, gebarbecued, Veliko en de dorpjes in de buurt verder verkend... genoten van alles.
Meer van dat volgend jaar!
Of zoals ze in Rodina zeiden: "Do skoro!" (Tot gauw)


Familie Declercq - Wyffels
Hoi iedereen
Deze zomer reden wij in verschillende etappes naar Rodina. We vertrokken met onze wagen uit Gent. De haltes waren Luxemburg, Mittersill (Oostenrijk), Belgrado (Servië) en Sofia (Bulgarije) voor we in Rodina aankwamen.
Rodina is inderdaad dat kleine dorp waar je in de tijd terugkeert. Het huisje van Vakantieplekje.be is gewoonweg prachtig. Het zicht is ongelooflijk. De inrichting is heel basic, maar we leefden meer buiten dan binnen. 's Morgens ontwaken met zo'n vergezicht uit de slaapkamer is onvergetelijk. Het is er heerlijk relaxen. In vijf stappen ben je aan de lokale winkeltjes, een belevenis op zich.
Vanuit Rodina maakten we daguitstappen. Natuurlijk stond Veliko Tarnovo vaak op het programma. We waanden er ons in Italië. Het weer was er net zoals in Sofia stralend. We kuierden door de smalle straatjes en bezochten de belangrijkste plekjes. De Bulgaarse keuken smaakte heerlijk (proef die dieprode tomaten), de plaatselijk biertjes en wijnen ook.
Naast Veliko Tarnovo bezochten we ook Arbanassi en Elena, dorpjes waar we zeker nog terugkeren.
Voor we aan onze reis startten, wilden we tot aan de Zwarte Zee rijden. Dit hebben we niet gedaan. We kozen om langer in Rodina te blijven en voldoende tijd te nemen om terug te keren.
De terugkeer was weer in etappes. We hielden halt voor opnieuw enkele citytrips in Ljublijana (Kroatië) en Mittersill (Oostenrijk).
Terug thuis beseften we door op de kaart te kijken wat voor road trip we gemaakt hadden door delen van Europa die minder gekend en minder toeristisch waren. Het was fantastisch. We raden iedereen deze trip aan. Trek er voldoende tijd voor uit en maak zeker een ruststop in Rodina in het vakantieplekje.be